Case Hätälä: Tiedon visualisointi kasvattaa tuotannon reaktionopeutta ja kehittää liiketoimintaa

Hätälä Digital Twin käyttöliittymä

Hätälä Oy on neljännen polven perheyritys, jonka päämääränä on tehdä maailman herkullisimpia kalatuotteita. Yrityksen Oulun tehtaalta lähtee laadukkaita kalaherkkuja Suomen vähittäiskaupoille, ammattikeittiöille, tukkuliikkeille sekä vientiin. Vuodessa Hätälä käsittelee noin 18 miljoonaa kiloa kalaa ja henkilöstöä on vakituisesti töissä 220.

Kestävästi yhdessä eteenpäin

Talousluvut 2020

Pitkäjänteinen tuotekehitys ja selkä suorana asiakkaiden kanssa yhdessä tekeminen, niin hyvinä kuin huonoina hetkinäkin kantaa eteenpäin. Jatkamme valitsemallamme linjalla myös vähintään seuraavat 7 vuotta. Tehdään yhdessä parempi maailma digitalisaation tukemana.

 

Joensuussa 20.3.2020, Jani Akkila

Mitä on Digital Twinin konepellin alla?

Älytehdas

Pelkkä 3D malli? Ei kai tuo vaikea ole piirtää? Lopputulos on tässäkin kymmenien tuhansien tuntien harjoittelun tulos muutaman tunnin mallintamisen sijaan. Kun lähdetään toteuttamaan operatiiviseen käyttöön näkyvyyttä, turvallisuutta ja laatua parantavaa #Digitaltwin tai #Smartfactory -ratkaisua, putkessa on hallittava hyvin vähintään seuraavat osa alueet, jotta tulos on toimiva ja skaalautuva kustannustehokkaasti.

Process Geniuksen hyppy vakauteen ja jatkuvuuteen

XAMK

Luottamuksen rakentaminen on raakaa työtä. Aloitimme sijoitetulla pääomalla vuosien 12-15 startup huumassa ja kiersimme lavoja ja toreja paasaamalla, miten mullistetaan yksi teollisuudenala ja tehdään parissa vuodessa kansainvälisesti skaalautuva bisnes 3D-käyttöliittymillä. Tuolloin ei muuten ollut vielä keksitty termiä Digital Twin, mikä mekin adaptoitiin markkinointiin heti Gartnerin sen keksittyä. Katsoin tuossa äsken omia vanhoja PowerPointeja ja naama kilpaili punassa viereisen palopostin kanssa.