Kehitämme yhdessä yrityksesi kanssa sopivia tuotantoympäristön digitalisointiratkaisuja. Analysoimme olemassa olevaa dataa ja visualisoimme sen muotoon, jonka avulla tehostat organisaation toimintaa.

3D Digital Twin on fyysisestä tehtaasta tehty tarkka kolmiulotteinen digitaalinen kopio ja mallinnus, jolla tehtaan reaaliaikaisia toimintoja ja prosesseja voidaan tarkastella selaimelta tai mobiililaitteelta. Sovellus kerää alustaan tärkeää dataa eri ohjelmisto-, laite- ja anturirajapinnoista ja välittää tilannekuvan, mikä on saatavilla 24/7 tehtaan tuotannosta ja kunnossapidosta.

Visuaalisesta mallista käyttäjä saa yhdellä silmäyksellä keskeisen tiedon tuotannon ja kunnossapidon tilanteesta. Sovellus tehostaa monin tavoin tietojen vaihtoa niin oman henkilöstön kuin ­asiakkaiden, palvelutoimittajien ja kumppaneiden kesken.

Päivittäisjohtamiseen tarvitaan mahdollisimman reaaliaikaista tietoa

Tuotantolaitosten on kehityttävä, kun ohjelmistot ja koneet kehittyvät. Laitteet tuottavat paljon dataa, ja datalähteitä voi olla useita samassa tehtaassa. Usein tehtaassa ei ole käytössä vain yhtä systeemiä.  Lisäksi tehtaan eri tasoilla oli paljon eriäviä tarpeita. Myös erilaisia Digital Twinejä voi olla jo käytössä, mutta kokonaiskuvaa ei ollut kenelläkään saatavilla yhdestä paikkaa.

Tuotannon ja kunnossapidon toiminnot reaaliajassa 3D Digital Twin -alustassa

Process Geniuksen 3D Digital Twin auttaa johtamaan tuotannon ja kunnossapidon päivittäistä toimintaa helposti ja tehokkaasti. Tuotannon näkökulmasta saadaan tärkeää tietoa koneiden pysähdyksistä ja niiden kestoista.

Sovelluksemme avulla suunnittelet myös tuotannonpysäytykset onnistuneesti. Minimoit huoltoseisokkeihin, niiden suunnitteluun ja tuotannonpysäytyksiin kuluvan ajan. Voit unohtaa erilaiset lippulaput, sillä huoltoseisokkiin liittyvään suunnitteluun tarvittava tieto (esim. työluvat) on reaaliajassa sovelluksessa.

Visuaalisesta tiedon esittelystä on hyötyä monissa muissakin yhteyksissä, kuten huoltotyön johtamisessa, mukaan lukien ennakoiva huolto ja tuotantolinjan suorituskyvyn hallinta.

Kokonaistehokkuuden kannalta on tärkeää pureutua suuriin tuotantokatkoihin ja niiden aiheuttajiin. Esimerkiksi näitä ovat laitteen toimintahäiriö, konerikko, asetusten määrittäminen, mittaukset, käyttäjäkunnossapito, materiaalin puute tai logistiikkaongelmat. Tavoite on päästä hyödyntämään datavirtaa tehokkaasti tuotantolaitoksessa, jossa päivittäistä tekemistä voidaan johtaa saatavan datan avulla.
Kiinnostuitko palveluistamme?

Ota meihin yhteyttä