Sähkön hinta puhuttaa kaikkialla ja varsinkin teollisuudessa. Pörssisähkön hinnan arvellaan pahimmissa ennusteissa nousevan jopa useisiin euroihin kilowattitunnilta.

3D Digital Twin -tuotteemme avulla saat reaaliaikaisen kulutuksen näkyville ja voit reagoida oikean datan perusteella. Parhaimmillaan näet konekohtaisen kulutuksen euroissa!

Digital Twinin avulla saat kiinni yllättävätkin energiasyöpöt. Asiakasyrityksissämme olemme jo saaneet kiinni tapauksia, joissa isot tuotantokoneet ovat olleet vikatilassa tai vaikkapa väärin sammutettuja useiden vuorokausien ajan. Tänä aikana koneet ovat kuluttaneet kymmeniä tuhansia kilowatteja turhaan.

Käyttöönotto on sujuvaa, hyödynnämme olemassa olevaa dataa ja voitte halutessanne lisätä seurantakohteita.

Voit halutessasi seurata konekohtaista kulutusta euroissa!

Seuraavissa kuvissa pari esimerkkiä:


1. Turha valmistila sai aikaan 45 e turhaa sähkölaskua yhdessä vuorossa / per kone

Kone turhassa valmiustilassa.

Kuvassa näkyy asiakasyrityksemme käytössä olevan koneen mittausdataa.

Siitä nähdään, että kone on sammutettu oikein ja se on ollut yön pois päältä kuluttaen noin 1W.
Aamulla vuoron alkaessa kone on käynnistetty ja se on ollut valmiustilassa ensimmäisen tunnin (kulutus noin 9000W) ennen kun koneella on ruvettu työstämään.

Työstössä kone kuluttaa yli 9700W, joten sille on ohjelmistossa oma raja-arvonsa käyttösuhdetta mittaamaan. Työstön jälkeen kone on jätetty valmiustilaan yli viideksi tunniksi eikä sen jälkeen ole työstetty mitään. Näin ollen kone on kuluttanut turhaan valmiustilassa ollessaan 9000W * 5h = 45kWh. Pörssisähkön hinta on käynyt jo yli yhden euron per kilowattitunti, joten tässä esimerkkitapauksessa yksi kone sai aikaan 45€ turhaa sähkölaskua yhden työvuoron aikana.

Koneita on tehtaissa yleensä kymmeniä kappaleita, joten puhutaan kymmenien tuhansien eurojen mahdollisesta sähkön säästöstä kuukaudessa. Process Genius Oy:n 3D Digital Twinin avulla nämä turhat valmiustilatunnit saadaan kiinni ja pystytään optimoimaan tuotantokoneiden sähkönkulutusta.

Olemme myös saaneet kiinni tapauksia, joissa koneet ovat olleet vikatilassa tai vaikkapa väärin sammutettuja, joten ne ovat kuluttaneet valmiustilan verran turhaan useiden vuorokausien ajan. Näissä tapauksissa säästöt ovat moninkertaiset ja nämä saadaan helposti kiinni virran mittauksen avulla.

2. Kone on ollut kesken työvuoron valmiustilassa useita tunteja


Konetta ei aina ole mahdollista sammuttaa kokonaan kesken työvuoron, mutta olisiko mahdollista suunnitella työstökoneiden käyttöä tehokkaammin, jos käytössä olisi visualisoitua oikeaa dataa päätöksien tueksi? Olemme todenneet yhdessä asiakkaidemme kanssa, että reaaliaikainen visualisoitu data auttaa tekemään oikea-aikaisia päätöksiä ja toimimaan. Näin saadaan aikaan merkittäviä säästöjä tilanteessa, kun sähkön hinnan noususta aiheutuvat kustannukset puhuttavat oikeasti.

Kone turhassa valmiustilassa ja käyttöä mahdollista tehostaa.


Hyödynnä nyt olemassa olevaa data, lisää halutut seurantakohteet ja saavuta täydellinen tilannetietoisuus 24/7.


Kiinnostuitko palveluistamme?

Ota meihin yhteyttä