Genius Core™ 3D Digital Twin

3D digitaalinen kaksonen tehostaa tuotantosi

Genius Core™ on erityisesti teollisuusalan yrityksille kehitetty selainpohjainen 3D digitaalinen kaksonen, mikä kerää ja visualisoi tietoja tehtaasta sekä olemassa olevista laitteista ja järjestelmistä.

Digitaalisen kaksosen avulla teollisuus- ja logistiikka-asiakkaamme voivat maksimoida tuottavuuden, minimoida hukkaa, ennakoida tuotantoseisokkeja sekä parantaa turvallisuutta ja eri tiimien välistä yhteistyötä.

3D Digital Twin platform for manufacturers

Mikä on digitaalinen kaksonen?

Kaikki tarvitsemasi tieto yhdellä vilkaisulla

Digitaalinen kaksonen (Digital Twin) on sovellus, joka pyrkii digitaalisesti kuvaamaan fyysistä maailmaa ja toimintaa sekä luomaan siitä ennustuksia. Näissä sovelluksissa yleensä luodaan digitaalinen 3D-malli kohteesta, jota ohjataan ja rikastetaan reaalimaailmasta kerätyllä tiedolla.

Genius Core™ 3D Digital Twin -alustamme avulla voit kehittää koneidesi, järjestelmiesi ja muiden tuotantoprosessien käyttöä ja suorituskykyä, hallita kunnossapitokustannuksia ja vähentää merkittävästi hukkaa.

Genius Core™ 3D digitaalisen kaksosen tärkeimmät hyödyt

01 Tuotanto

 • Tuotannon seuranta
 • Koneiden käyttöaste
 • Parannettu pullonkaulojen havaitseminen
 • 24/7 tilannetietoisuus
 • Päätökset perustuvat reaaliaikaiseen dataan

02 Ennakoiva kunnossapito, huolto ja ylläpito

 • Onnettomuus- ja poikkeamatiedot
 • Koneen poikkeuskäyttäytymisraportit
 • Ennaltaehkäisevä huolto ja huollon ajoitus
 • Huoltoilmoitukset
 • Huolto-ohjeet etulinjan työntekijöille heti nähtävissä

03 Turvallisuus

 • Helppo raportoida lähellä olleista onnettomuustilanteista
 • Yhden ruudun turvallisuusnäkymä, missä sijaitsee tehtaan sammuttimien paikat, hätäulostiet, silmien huuhtelupisteet jne.

04 Laatu

 • Käyttäjän määrittämät tehtaan alueet, joihin voit linkittää asiakirjoja, työohjeita, luetteloita työkaluista ja muita dokumentaatioita siitä, mitä kullakin alueella pitäisi olla auditointien helpottamiseksi
 • Olosuhdetietojen, kuten ilman tilan, lämpötilan ja kosteuden valvonta

05 Vihreä siirtymä ja kestävä kehitys

 • Veden ja sähkön kulutuksen seuranta reaaliajassa

06 Tiedonhallinta ja analysointi

 • Tietojen kerääminen eri tuotantojärjestelmistä yhteen paikkaan
 • Graafiset raportit ovat helposti muokattavissa ja ladattavissa tiedostona

Digitaalisella kaksosella luot parhaan reaaliaikaisen näkymän tuotantosi eri tarpeisiin

Palveluidemme ohjelmistot ovat pitkäaikaisen oman kehitystyön tulosta. Ohjelmistokokonaisuus on rakennettu toiminnallisuuksien suhteen modulaariseksi. Juuri modulaarisuus mahdollistaa palveluidemme tuottamisen eri tarpeiden mukaisesti meidän SaaS-tarjoamastamme niin tehdastiloihin kuin asiakkaidemme omiin palvelintiloihin soveltuen. Tällöin tarvittava kokonaisuus rakentuu juuri niistä moduuleista, joita haluttu toiminnallisuus tarvitsee.

Integraatiot

OPC UA -moduuli integroi ja automatisoi datan keruun tehtaallasi

Tehdasjärjestelmäintegraatioiden toteutus on osa kokonaisvaltaista palvelutoimitustamme. Genius OPC UA -ohjelmistomoduuli ja Beckhoff OPC UA -yhteysratkaisumme takaavat vaivattoman integraation tehdasjärjestelmiin mahdollistamalla reaaliaikaisen datan hyödyntämisen osana palvelukokonaisuutta. Mikäli OPC UA -yhteyttä ei ole saatavilla, käytämme teollisuuteen tarkoitettuja langattomia antureita erilaisten muuttujien mittaamiseen, joiden avulla asiakkaamme saa tietoa halutuista muuttujista, kuten koneiden käyttöasteesta ja tehonkulutuksesta, lämpötiloista ja ympäristön kosteudesta.

Kysymyksiä? Me vastaamme

Kuinka Genius Core™ lisää tuotantoni tehokkuutta?

Genius Core™ -digitaalinen kaksonen tarjoaa reaaliaikaisen näkyvyyden tehtaasi eri prosesseihin tarkan datan avulla. Näin voit valjastaa datan käyttöösi ja johtaa sen avulla tuotantoasi. Valvot koneiden käyttöastetta, minimoit tuotantoseisokkeja, optimoit suorituskykyä, virtaviivaistat prosesseja, parannat laadunvalvontaa, tunnistat ongelmatilanteiden aiheuttajat ja seuraat reaaliaikaisesti yhteyksiä prosessidatan, tuotantoseisokkien ja hukan välillä helppokäyttöisessä 3D digitaalisessa kaksosessa.

Mitä tärkeimpiä mallinnuksen ja analysoinnin toimintoja Genius Core™ sisältää?

Genius Core™:n avulla hallinnoit käyttöoikeuksia, näkymiä sisältöineen ja toimintoineen, tiedon mallinnuksia sekä 2D- ja 3D-mallinnukseen tarvittavaa analytiikkaa.

Genius Core™ on SaaS-palvelu. Alusta on muiden palvelumoduuliemme lailla sijoitettavissa myös asiakkaan omaan datakeskukseen tai pilvialustaan, mikäli SaaS-palvelumallia ei voida hyödyntää.​

Huomioiko Genius Core™ laadunvarmistuksen ja tietoturvan?

Kyllä. Palvelu- ja ohjelmistokehityksen varmistamiseksi kehitämme jatkuvasti toimintamme laatua ja tehokkuutta entistä paremmaksi. Kokemuksemme ja saamamme palautteen lisäksi käytämme Agile- ja Scrum-menetelmiä palvelun ja ohjelmiston kehittämisessä. Käytämme toiminnassamme ISO 9001- ja ISO 27000 -standardeja sekä ITIL- ja Cobit-malleja.

Tietoturvan varmistaminen on meille äärimmäisen tärkeää. Tiedonkeruussa käyttämämme sovellus on suunniteltu ainoastaan ​​siirtämään tietoja alustaamme. Alustamme toimii erillisessä julkisessa pilviympäristössä, Microsoft Azuressa, mikä takaa ratkaisumme turvallisen infrastruktuurin.

Voitteko integroida Genius Core™:n ERP-järjestelmääni tai OEE-ohjelmistoon?

Kyllä, Genius Core™ -digitaaliseen kaksoseen voi integroida tietoja useimmista ERP-järjestelmistä sekä OEE-, MES- ja SCADA-ohjelmistoista. Tämän lisäksi alustamme voi muodostaa yhteyden erilaisiin ympäristöantureihin, laiteantureihin sekä kolmannen osapuolen järjestelmiin, kuten tehdas-, materiaali-, asiakirjahallinta- ja muihin valmistusjärjestelmiin.

Kuka voisi kertoa minulle enemmän ratkaisustanne?

Valmistajien erilaisista tarpeista johtuen myyntitiimimme on aina valmis vastaamaan kysymyksiisi ja löytämään parhaat tavat hyödyntää digitaalista kaksosta tuotannossasi. Tämän lisäksi voimme yhdessä järjestää Genius Workshop™ -työpajan, jonka pohjamateriaalina käytämme oikeaa tehtaaltasi saatavaa tietoa sekä annamme tarkemman arvion sinun tarpeisiisi sopivasta digitaalisesta kaksosesta.

Digital Twin -ratkaisut teollisuuteen

Valmistava teollisuus
Digitaalinen kaksonen valmistavaan teollisuuteen

Tehdas taskussasi – näe reaaliaikainen tilannekuva

Valmistava teollisuus

Koneiden käyttöasteiden mittaaminen ja ajantasaisiin 24/7 olosuhdetietoihin tarttuminen mahdollistaa tuotannon tehostamisen ja kustannussäästöt. Genius Core™ -alustamme tuo kaiken valitun tiedon jo olemassa olevista järjestelmistä ja laitteista, visualisoiden sen helposti ymmärrettäväksi yhden ruudun monikerroksiseen 3D-tehdasnäkymään.

Prosessiteollisuus
Digitaalinen kaksonen prosessiteollisuuteen

Kaikki tehtaat taskussasi

Prosessiteollisuus

Oikea-aikainen reagointi ja toiminnan optimointi vievät tehtaiden päivittäisen toiminnanohjauksen uudelle tasolle. Tämä on mahdollista Process Geniuksen 24/7 tilannekuvaa antavan 3D digitaalisen kaksosen Genius Core™ -alustan myötä.

Elintarvike- ja juomateollisuus
Digitaalinen kaksonen elintarvike- ja juomateollisuuteen

Tuotantolaitoksesi kokonaiskapasiteetti ja käyttöaste visualisoituna

Elintarvike­- ja juomateollisuus

Genius Core ™ 3D Digital Twin -alustamme luo fyysisestä tehtaastasi identtisen kopion, johon kerätään ja visualisoidaan informaatiota olemassa olevista laitteista ja järjestelmistä.

Kiinteistö- ja toimitilapalvelut
Digitaalinen kaksonen kiinteistöjen ja toimitilojen käyttöasteen optimointiin

optimoi kiinteistön käytön kustannukset tulevaisuuden tarpeisiin

Kiinteistö- ja toimitilapalvelut

Hyödynnä kiinteistöautomaatiosta, varausjärjestelmistä ja kunnossapidosta tuleva data. Varmista tilojesi optimaalinen käyttö tulevaisuudessa. 3D -keskusnäkymä kiinteistöösi.

3D mallinnus- ja koulutus­palvelut
3D-mallinnus- ja koulutuspalvelut

VirtuaaliympäristöT mahdollistaVAT paljon

3D mallinnus- ja koulutus­palvelut

Virtuaaliympäristöt ja 3D-mallinnus tarjoavat lähes rajattomat mahdollisuudet. Tutustu VR-koulutuspalveluihimme sekä ratkaisuihimme myyntiorganisaatioille.

Kaikki tarvitsemasi tieto yhdellä vilkaisulla. Yksi alusta.

Haluatko tietää lisää ratkaisustamme toimialallesi? Jätä meille yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!