Ensimmäisenä Suomessa: Herra Snellmanille Roima kilpailuetu 3D-tehdasjärjestelmällä

Snellman

Suomalaisen elintarviketuotannon laatu on huippuluokkaa ja Snellmanin tuotteiden puhtaus on kaikkien suomalaisten tiedossa. Roima Intelligence Inc:in Snellmanille toimittama tuotannon tehdasjärjestelmä ohjaa toimintaa 3D-käyttöliittymien avulla. Uuden tehdasjärjestelmän avulla Snellman pystyy parantamaan tuotannonohjauksen tehokkuuttaan samalla kun järjestelmä automatisoi paremman jäljitettävyyden.

”Haimme järjestelmää, joka tukee prosessiamme alusta loppuun ja nousee omaksumamme Lean-toimintamallin rinnalle varmistamaan, että arvokas suomalainen liharaaka-aine hyödynnetään tuotantoketjussamme parhaalla mahdollisella tavalla”, toteaa Snellmanin Lihanjalostuksen toimitusjohtaja Juha Sarkkinen.

Roima toimittaa Snellmanille järjestelmän ja palvelun, joilla kehitetään Snellmannin kilpailukykyä. Joustava järjestelmä helpottaa työntekoa, parantaa laadunvarmistusta ja jäljitettävyyttä sekä toimii jatkuvan parantamisen perusjärjestelmänä. Järjestelmää on helppo käyttää ja se tukee liiketoimintaa ja tuotantoprosesseja eikä toisin päin.

Ratkaisu perustuu ohjelmistoyritys Process Geniuksen interaktiiviseen 3D-visualisointiteknologiaan ja elintarviketeollisuudessa standardiksi muodostuneeseen Schneider Electricin Wonderware-tuotannonohjausalustaan, joiden integraattorina Roima toimii. Process Geniuksen visualisoinnissa on edistyksellinen 3D-käyttöliittymä, jonka avulla saadaan läpinäkyvyys koko organisaatioon, tuotantolaitoksen työntekijöistä ylimpään johtoon. Käytännössä kaikki tehtaat mallinnetaan järjestelmään kolmiulotteisesti vastaamaan todellista ympäristöä ja siellä tapahtuvaa tuotantoa. Myös tuotannon avainluvut ja -mittarit tuodaan tähän yhteen, kokoavaan näkymään. Se mahdollistaa kokonaiskuvan saamisen koko tuotannosta yhdellä vilkaisulla sekä välittömiin toimenpiteisiin ryhtymisen viiveettä.

Roiman toimittama järjestelmä kattaa lihanohjauksen, jäljitettävyyden, laadunhallinnan, tuotannon sisälogistiikan ja varastot kaikilla Snellman-konsernin tuotantolaitoksilla vuoteen 2020 mennessä. Uusi järjestelmä on aikaisempaa monipuolisempi, laajempi sekä ketterämpi ja tukee koko ajan muuttuvia liiketoiminnan tarpeita. Järjestelmä on suunniteltu sopeutumaan tulevaisuuden tarpeisiin vuosiksi eteenpäin helpon muunneltavuutensa ja joustavuutensa ansiosta. Myös visualisointi ja käyttöliittymä ovat helposti muokattavissa asiakkaan tarpeiden mukaisesti nyt ja tulevaisuudessa.

Osaaminen elintarvike- ja lihateollisuudesta sekä niiden prosesseista erottaa Roiman muista IT-alan toimijoista. Toisin kuin alalla yleensä, Roima ajattelee asioita tuotannon, prosessien ja ihmisten kautta. Roima on pystynyt kasvamaan ja tuomaan elintarviketuotantoon uusia ratkaisuja, jotka nostavat koko elintarviketeollisuuden kannattavuutta ja kilpailukykyä sekä kuluttajille tarjottavaa laatua.

”Roiman päätavoitteena on kehittää Suomen teollisuuden ja viennin kilpailukykyä sekä kannattavuutta. Snellmanin kohdalla nämä tavoitteet konkretisoituvat todella selkeästi. Samalla kun yhteistyössä Snellmanin kanssa rakennamme heille entistä parempaa kilpailukykyä, mahdollistamme suomalaisille kuluttajille laadukkaan ja terveellisen kotimaisen lihan ja ruuan saannin myös tulevaisuudessa”, sanoo Roiman toimitusjohtaja Jukka Ropponen.

”Hienoa päästä tukemaan Snellmania yhdessä yhteistyökumppanimme Roiman kanssa. Tässä yhdistetään koeteltua perustekniikkaa, toimialaosaamista ja innovatiivisia teknologioita. Näin syntyy uudenlaisia ratkaisuja ja aitoa lisäarvoa”, toteaa Process Geniuksen myynti- ja kehitysjohtaja Anu Haverinen.

Lisätietoja:
Jukka Ropponen, CEO, Roima Intelligence Inc. Puh: +358 400 423 910
Nadia Sabour, Liiketoiminnan kehittämispäällikkö, Process Genius. Puh: +358 50 349 6291.
Juha Sarkkinen, Toimitusjohtaja, Snellmanin Lihanjalostus Oy, . Puh. +358 50 395 1979
John Aspnäs, IT-päällikkö, Oy Snellman Ab, Puh. +358 44 7966 160

**

Roima Intelligence Inc. (www.roimaintelligence.fi) on erikoistunut tuottamaan asiakkailleen parempaa kannattavuutta lisäämällä älykkyyttä toimitusketjuun ja valmistusprosesseihin. Roiman asiakkaita ovat valmistavan teollisuuden ja elintarvikealan yritykset kuten Snellman-konserni, Atria, Glaston, Metso, Patria, Valio, Vindea ja Valmet Automotive. Roima on valittu mediatalo Red Herringin vuoden 2016 maailman lupaavimpien teknologiayritysten listalle. Roiman 150 ammattilaista työskentelee toimipisteissämme Eindhovenissa, Espoossa, Seinäjoella, Tampereella, Turussa ja Porissa.

**

Snellmanin Lihanjalostus Oy (www.snellman.fi) on pietarsaarelainen perheyritys, joka on valmistanut korkealaatuisia liha-ja leikkeletuotteita jo yli 60 vuotta. Toimintaan kuuluvat alkutuotanto, teurastus, lihan paloittelu ja jalostus sekä erilaisten lihavalmisteiden valmistus. Leikkele- ja maksatuotteet sekä kuluttajapakattu liha ovat Herra Snellmanin vahvuuksia. Herra Snellman on nähnyt kulutustrendien menevän ja tulevan yli 60-vuotisen toimintansa aikana, mutta laadusta hän aikoo pitää aina tiukasti kiinni.

Keravalainen ruokatehdas Kokkikartano on valmistanut valmiita ruokia suurella sydämellä jo yli 16 vuoden ajan. Kokkikartanon ruokien salaisuus ovat tuoreet raaka-aineet, perinteiset valmistusmenetelmät ja tietenkin hyvä maku. Raaka-aineiden alkuperän läpinäkyvyys on tärkeää ja niissä pyritään mahdollisuuksien mukaan suosimaan kotimaista. Kokkikartano on osa Snellman-konsernia.

**

Process Genius (www.processgenius.fi) on vuonna 2012 perustettu joensuulainen ohjelmistoyhtiö, joka tehostaa teollisuuden toimintatapoja kehittämillään uudenlaisilla virtuaalisilla käyttöliittymäratkaisuilla. Process Geniuksen käyttöliittymät kokoavat teollisuuslaitoksen taustajärjestelmistä tiedon helposti ymmärrettävään, visuaaliseen ja jäsenneltyyn muotoon. Process Geniuksella on toimistot Joensuussa ja Helsingissä.